“U zadnjih desetak dana u bolnicu smo zbog korone primili nekoliko trudnica”

Vijesti 04. svi 202114:20 > 15:07
Nova TV

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić otkrio je detalje o preminuloj trudnici koja je umrla nakon poroda, kao i to da su imali već više slučajeva trudnica koje su završavale na hospitalizaciji zbog težih kliničkih slika.

Kazao je kako je trudnica stigla jučer u bilnicu s kliničkom slikom akutne respiratorne infekcije.

“Utvrđeno je da se radi o teškom obliku covida-19 s teškom obostranom upalom pluća. Trudnica je odmah zaprimljena u jedinicu intenzivnog liječenja i zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja donesena je odluka za hitan carski rez. Porođeno je zdravo muško dijete koje je zasad stabilno”, rekao je Kudelić.

“Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja uzrokovanog teškom upalom pluća rodilje, započeta je reanimacija, ali usprkos svim poduzetim postupcima, gospođa je preminula”, pojasnio je.

Za bebu zasad nije poznato je li pozitivna na koronavirus ili nije.

VEZANA VIJEST

“Čeka se nalaz, testirana je. Dijete zasad nije životno ugroženo, stabilno je i zasad ostaje u bolnici”, kazao je Kudelić.

Upitan ima li još slučajeva trudnica koje su završavale u bolnici zbog koronavirusa, kazao je da nažalost ima.

“Naučili smo da koronavirus više ne bira. U posljednjih desetak dana radilo se o nekoliko trudnica. Jednu rodilju smo desetak dana po porodu zaprimili i u bolnicu i zbog kardijalnog aresta morali je prebaciti u KB Dubrava. Radilo se i o još nekoliko trudnica s teškom klasičnom kliničkom slikom obostrane upale pluća”, rekao je Kudelić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.