Vozilima i plovilima omogućen pristup molu u Mrtvaškoj

Vijesti 18. lis 202215:28 0 komentara
Ranko Stojanac/N1

Iz Županijske lučke uprave (ŽLU) Mali Lošinj priopćeno je utorak da je, nakon sanacije gradilišta u lošinjskoj luci Mrtvaškoj, vozilima i radnoj mehanizaciji te korisnicima brodske veze od Ilovika do Mrtvaške i privatnim plovilima omogućen pristup molu.

Ravnatelj Županijske lučke uprave (ŽLU) Mali Lošinj Filip Balija priopćenjem je reagirao na jučerašnje izjave glasnogovornika Mjesnog odbora (MO) Ilovika Ladislava Radoslovića te je medijima dostavio fotografije nakon sanacije iz rujna i listopada.

„Budući da je u medijima prenesena izjava predstavnika MO Ilovik, gospodina Radoslovića, koji je rekao da ŽLU Mali Lošinj nije sanirala gradilište i omogućila vozilima pristup luci Mrtvaškoj, dužan sam to demantirati i dokumentirati fotografijama s lica mjesta iz kojih je vidljivo da Radoslović iznosi neistinu i nastavlja s manipulacijama i obmanjivanjem javnosti“, istaknuo je Balija.

Predstavnici Mjesnog odbora Ilovika, Akcije mladih i Nezavisne liste Ive Rinčić u ponedjeljak su zbog propalog projekta dogradnje luke Mrtvaške i, kako tvrde, nastale višemilijunske štete zatražili smjenu ravnatelja i Upravnog vijeća Županijske lučke uprave (ŽLU) Mali Lošinj.

Ustvrdili da su lošom sanacijom luke Mrtvaške, nakon što se odustalo od dogradnje, otežani uvjeti života Ilovčana.

Radoslović je rekao da luka Mrtvaška zapravo nije sanirana iako je sanacija službeno obavljena, da je građevinski otpad iz iskopa nabacan na put, a mještani ne mogu ili jedva mogu vozilima do mulića kako bi prevezli stvari ili bolesne mještane.

Smatra da je sanacija njihovim novcem, oko 200 tisuća kuna, obavljena tako da im se ŽLU i župan Komadina osvećuju za propast projekta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!