Iz Italije se povlači popularni lanac restorana brze hrane

Biznis 10. kol 202213:36
Pizza
Pexels / ilustracija

Zatvorene su posljednje talijanske lokacije američkog lanca restorana Domino's Pizza, nakon što je tvrtka koja je upravljala njezinim prodajnim mjestima u Italiji proglasila stečaj.

Na vlasnika franšize ePizza SpA teško je utjecala pandemija, piše Bloomberg.

Od 2015. kada je otvorio prvi restoran, Domino’s je pokušavao pridobiti potrošače u Italiji, kolijevci pizze.

EPizza SpA prvi je puta podnijela zahtjev za stečajem početkom travnja nakon pandemije koronavirusa, prenosi BBC.

“Pandemija covida-19 i naknadna dugotrajna ograničenja s financijske pozicije ozbiljno su oštetile ePizzu”, priopćili su iz kompanije.

Kompanija je također priopćila da se suočava sa sve većom konkurencijom, jer su tradicionalni restorani počeli koristiti aplikacije za dostavu.

U sklopu stečajnog postupka kompanije je dobila 90 dana zaštite od vjerovnika. Međutim, prošlog mjeseca je toj zaštiti došao kraj.

Od 2020. godine tvrtka je u Italiji izravno upravljala s 23 prodajna mjesta. Velika Britanija i Irska imaju više od 1200 restorana, što ih čini najvećim tržištem Domino’sa u Europi.

Najveći svjetski lanac pizzerije ima više od 18.300 lokala na više od 90 međunarodnih tržišta diljem svijeta, od kojih se većina vodi kroz franšize.

Kada je došao u Italiju prije sedam godina, Domino’s se želio istaknuti sveobuhvatnom uslugom dostave na kućnu adresu i prepoznatljivim jelovnikom koji uključuje nadjeve poput ananasa.

Međutim, suočio se sa sve oštrijom konkurencijom tijekom pandemije budući da su se lokalni restorani prijavili na platforme za dostavu hrane kao što su Deliveroo i Just Eat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar