Brzo se priprema i veoma je ukusna.
Sastojci:
– 600 g piletine
– 1 žlilica mljevene slatke paprike
– 1/2 žličice kurkume
– 40 g maslaca
– 700 g poriluka
– 150 ml bijelog vina
– 100 ml kiselog vrhnja
– 1 žlica suhog biljnog začina
Priprema:
Piletinu narežite na komade. Poriluk dobro operite i narežite na kolutove.
Na zagrijanom maslacu ispecite meso i pripremljeni poriluk. Dodajte mljevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.
Promiješajte, dodajte suhe biljne začine i nastavite dinstati na umjerenoj temperaturi prelijevajući meso vinom dok ne omekša.
Dodati kurkumu i na kraju kiselo vrhnje, sve dobro promiješajte.
Poslužite uz pire krumpir.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.