Jednostavam recept za lazanje od heljde sa špinatom.
Sastojci
- 250 g kora za lazanje od heljde
- 250 g špinata
- 1 l mlijeka
- 100 g maslaca
- 4 jušne žlice glatkog brašna
- 1 čajna žlica soli
- 1 češanj češnjaka
- muškatni oraščić
Priprema
Pripremamo zapršku. Zaprška služi kao zgušnjivač smjese. U veću šerpu, stavimo maslac da se istopi. Istopljenom maslacu dodamo brašno i miješamo pjenjačom dvije minute.
Dodamo mlijeko. Nastavimo miješati pjenjačom 5-6 minuta dok se smjesa počne zgušnjavati i dođe do točke vrenja. Dodamo bijeli luk i muškatni oraščić po želji. Smjesi dodamo špinat i promiješamo da se sjedini. Smjesu probajte i posolite po želji.
Pećnicu zagrijemo na 200°C.
Posudu u kojoj ćemo peći lazanje premažemo maslacem po dnu i sa strane. Na dno nanesemo prvi sloj smjese i na nju stavimo kore za lazanje. Zatim opet smjesu i tako sve dok nam ne ponestane smjese i kora.
Lazanje pečemo 20 minuta. Izvadimo posudu, režemo na kocke i serviramo.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!