Recept: Bajadera s bademima

Cooking 08. pro 202107:48 0 komentara
Shutterstock

Bajadera, uvijek rado viđena poslastica na stolu.

Sastojci:

Podloga:

– 300 g šećera

– 8 žlica vode

– 150 g mljevenih oguljenih badema

– 150 g keksa

– 15 g maslaca

Nadjev:

– 150 g šećera u prahu

– 100 g maslaca

– 100 g mljevenog keksa

– 50 g crne čokolade

– 1 žlica slatkog vrhnja

Glazura:

– 200 g crne čokolade

– 1 žlica ulja

– 1 dl slatkog vrhnja

– 20 oguljenih badema

Priprema:

Podloga:

Bademe za podlogu i kasnije posipanje staviti u kipuću vodu, ostaviti ih 10 minuta i skinuti im kožicu. Osušiti ih u pećnici na vrućem zraku.

Šećer staviti u vodu da prokuha.

U vrući sirup umiješati mljevene bademe, keks i maslac. Dobro promiješati da se sastojci spoje.

Smjesu ravnomerno rasporediti u kalup koji ste premazali maslacem. Ostaviti na hladnom da prenoći.

Nadjev:

Rastopiti na pari čokoladu uz dodatak slatkog vrhnja.

Pjenasto izmiksati šećer i omekšali maslac. Na kraju umiješati mljeveni keks i smjesu rastopljene čokolade i slatkog vrhnja.

Premazati nadjev preko podloge i ponovno staviti na hlađenje dok se ne stisne. Kad je dobro ohlađeno i prilično tvrdo, izrezati na male pravokutnike ili kocke, po želji.

Glazura:

Za glazuru otopiti čokoladu na pari uz dodatak slatkog vrhnja i ulja. Ostaviti da se malo ohladi, a zatim svaki preliti preko nadjeva.

Staviti na neku podlogu koju je potrebno prekriti papirom za pečenje. Po želji posuti sitno nasjeckanim bademima i ostaviti još neko vrijeme da se čokolada stisne.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!