Jednako dobra kao i izvorna varijanta.
Sastojci:
– 500 g tankih kora za pitu
– 300 g maka
– 500 ml jogurt
– 1 čaša ulja
– 1 čaša šećera
– 1 vrećica vanilin šećera
– 3 jaja
– 1 vrećica praška za pecivo
– 1/2 dl mlijeka
– 1/2 dl ulja
Sirup:
– čaša od 1,5 dl vode
– čaša od 1,5 šećera
– 1 limun
Priprema:
Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, zatim dodati jogurt, jednu čašu ulja, prašak za pecivo i mak, pa sve izmiješati,
Slagati red kora (po tri) red smjese, pa završite s korama.
Prije stavljanja u pećnicu narezati na kocke i preliti sa 1/2 dl mlijeka i 1/2 dc ulja.
Peći na 180 stupnjeva oko pola sata.
Čašu od 1,5 dl šećera i čašu od 1,5 dl vode prokuhati i ostaviti na laganoj temperaturi da se malo ukuha dok se baklava ispeče.
Baklavu, dok je još vruća, preliti sirupom u koji ste iscijedili jedan limun, a zatim vratiti na kratko u pečnicu da se zapeče.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare