Fantastično jelo bez mesa, vrlo ukusno i lako se priprema.
Sastojci:
– 10 – 12 cannellona
– 1 jaje
– 250 g sira (ricotta)
– 250 g svježeg kravljeg sira
– 150 g špinata
– 3 češnja češnjaka
– 2 dl vrhnja za kuhanje
– 100 g parmezana
– 2-3 žlice maslinovog ulja
– sol, papar
Priprema:
Cannellone kuhati u slanoj vodi oko dvije minute, samo da malo omekšaju. Izvaditi ih i staviti sa strane.
Sitno nasjeckati špinat.
Razmutiti jaje u posudi s malo soli i papra, pa dodati svježi kravlji sir, ricottu, polovicu parmezana, češnjak, nasjeckani špinat i maslinovo ulje, pa sve dobro promiješati.
Dobivenom smjesom puniti cannellone i slagati u namašćenu vatrostalnu posudu.
U posudi promiješati vrhnje za kuhanje s ostatkom parmezana, pa time preliti cannellone.
Peći na 200 stupnjeva oko 35 minuta.
Za punjenje umjesto špinata možete koristiti blitvu, ukoliko želite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!