Recept: Cannelloni punjeni špinatom i sirom

Cooking 14. sij 202207:19 0 komentara
Shutterstock

Fantastično jelo bez mesa, vrlo ukusno i lako se priprema.

Sastojci:

– 10 – 12 cannellona

– 1 jaje

– 250 g sira (ricotta)

– 250 g svježeg kravljeg sira

– 150 g špinata

– 3 češnja češnjaka

– 2 dl vrhnja za kuhanje

– 100 g parmezana

– 2-3 žlice maslinovog ulja

– sol, papar

Priprema:

Cannellone kuhati u slanoj vodi oko dvije minute, samo da malo omekšaju. Izvaditi ih i staviti sa strane.

Sitno nasjeckati špinat.

Razmutiti jaje u posudi s malo soli i papra, pa dodati svježi kravlji sir, ricottu, polovicu parmezana, češnjak, nasjeckani špinat i maslinovo ulje, pa sve dobro promiješati.

Dobivenom smjesom puniti cannellone i slagati u namašćenu vatrostalnu posudu.

U posudi promiješati vrhnje za kuhanje s ostatkom parmezana, pa time preliti cannellone.

Peći na 200 stupnjeva oko 35 minuta.

Za punjenje umjesto špinata možete koristiti blitvu, ukoliko želite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!