Fantastična čorba za hladne dane koja će vas lijepo ugrijati.
Sastojci:
– 20 češanja češnjaka
– 2 žlice maslinovog ulja
– morska sol i papar
– 50 g maslaca
– 2 velike glavice crvenog luka
– 3- 4 grančice majčine dušice
– 10 češanja češnjaka
– 600 ml juhe (povrtne)
– 100 ml vrhnja za kuhanje
– 40 g naribanog parmezana
– kriške limuna
Priprema:
Odvojiti dvadeset češanja češnjaka i ne ljuštiti ga. Staviti u manju vatrostalnu posudu, preliti maslinovim uljem, dodati papar i sol, pa sve dobro izmiješati.
Dobro zatvoriti folijom i peći oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva, odnosno dok pulpa češnjaka potpuno ne omekša.
Izvaditi i ostaviti da se ohladi da možete istisnuti pulpu iz ljuske.
U lonac staviti maslac, zagrijati, pa dodati narezan crveni luk i sitno nasjeckane listiće majčine dušice i pržiti dok luk ne omekša i postane staklast.
Dodati pulpu od pečenog češnjaka i ostatak svježeg češnjaka i pržiti zajedno s crvenim lukom još par minuta.
Preliti juhom, smanjiti temperaturu, polupoklopljeno kuhati oko 20 minuta dok češnjak ne omekša.
Štapnim mikserom izmiksati sve sastojke, dodati vrhnje za kuhanje i pustiti da se dobro zagrije, ali ne i da prokuha.
Začiniti čorbu svježe mljevenim paprom i morskom solju.
U tanjure staviti naribani sir, uliti vruću čorbu preko i nacijediti sok od jedne kriške limuna.
Posuti majčinom dušicom ili peršinom, pa poslužiti.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!