Zanimljivo i vrlo ukusno jelo s krumpirom i pancetom.
Sastojci:
– 1 kg krumpira
– sol
– 5 žlica ulja
– 100 g luka
– 100 g pancete
– 6 tvrdo kuhanih jaja
– 150 g šunke
– 150 g sira
– 1 žličica nasjeckanog vlasca
– papar
– 300 ml kiselog vrhnja
Priprema:
Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ogulite ga i narežite na kolutove.
Na dvije žlice ulja propržite luk, zatim ga izvadite, pa dodajte još preostalo ulje i prepecite pancetu izrezanu na listiće.
U nauljenu vatrostalnu posudu slažite red krumpira, rasporedite pečeni luk i pancetu, narezana kuhana jaja, šunku i ribani sir. Pospite vlascem i popaprite. Na kraju završite redom krumpira.
Prelijte kiselim vrhnjem i zapecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!