Gljive s kiselim vrhnjem u kombinaciji s rižom odličan su prijedlog za ručak.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 500 g gljive (šampinjoni, bukovače, vrganji)
– 100 g crvenog luka
– 40 g maslaca
– 15 g krušnih mrvica
– 250 ml kiselog vrhnja
– 1 žlica nasjeckanog peršina
– 1 žlica suhog biljnog začina
– sol, papar
Priprema:
Gljive očistite i narežite.
Na maslacu kratko propržite nasjeckani luk, dodajte gljive, suhi biljni začin, sol i papar.
Sve zajedno dinstajte na umjerenoj temperaturi dok tekućina ne ispari.
Dodajte krušne mrvice, pa dinstajte još pet minuta.
Zatim skinite sa štednjaka, umiješajte kiselo vrhnje i pospite peršinom.
Poslužite s kuhanom rižom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!