
Pravi zimski keksići, odlično se slažu s toplom kavom ili čajem.
Sastojci:
– 2 bjelanjka
– 150 g šećer u prahu
– 1 žlica cimeta
– pola žlice limunovog soka
– 350 g mljevenih badema
Priprema:
Bjelanjke sa solju umutiti u snijeg.
Odmjeriti šećer u prahu, pa dio (oko 30-40 g) sačuvati u odvojenoj posudi. Ostatak šećera dodati u umućeni snijeg od bjelanjaka.
Dodati cimet, limunov sok i bademe, izmiješati, pa zamijesiti tijesto.
Razvaljati tijesto na podlozi posutoj šećerom u prahu (od onih 30-40 g što ste sačuvali).
Kalupom oblikovati oblike po želji i staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
Peći oko pet minuta.
Kolačiće sa cimetom čuvajte u zatvorenoj kutiji. Ako ih preko noći ostavite nepokrivene, mogu postati tvrdi.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!