Recept: Keksići s cimetom i bademima

Cooking 13. sij 202207:20 0 komentara
Shutterstock

Pravi zimski keksići, odlično se slažu s toplom kavom ili čajem.

Sastojci:

– 2 bjelanjka

– 150 g šećer u prahu

– 1 žlica cimeta

– pola žlice limunovog soka

– 350 g mljevenih badema

Priprema:

Bjelanjke sa solju umutiti u snijeg.

Odmjeriti šećer u prahu, pa dio (oko 30-40 g) sačuvati u odvojenoj posudi. Ostatak šećera dodati u umućeni snijeg od bjelanjaka.

Dodati cimet, limunov sok i bademe, izmiješati, pa zamijesiti tijesto.

Razvaljati tijesto na podlozi posutoj šećerom u prahu (od onih 30-40 g što ste sačuvali).

Kalupom oblikovati oblike po želji i staviti u pleh obložen papirom za pečenje.

Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva

Peći oko pet minuta.

Kolačiće sa cimetom čuvajte u zatvorenoj kutiji. Ako ih preko noći ostavite nepokrivene, mogu postati tvrdi.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!