Lazanje s mesom i tikvicama imaju manje kalorija od klasičnih lazanja.
Sastojci:
– 800 g mješanog mljevenog mesa
– 700 ml umaka od rajčice
– 450 g tikvica
– 400 g ricotte
– 300 g naribane mozarele
– 90 g naribanog parmezana
– 1 jaje
– sol, papar
– šaka svježeg bosiljka
Priprema:
Dobro operite tikvice s korom, pa ih narežite na tanke kriške po dužini. Posolite ih, ostavite 15 minuta da odstoje, a onda ih osušite papirnim ubrusom.
Zatim napravite umak od mesa.
Prodinstajte mljeveno meso, pa dodajte umak od rajčice, posolite i popaprite i kuhajte nekoliko minuta.
U posudici pomiješajte jedno jaje s naribanim parmezanom i ricottom. Posolite i popaprite po želji.
Na dno vatrostalne posude rasporedite malo umaka od mesa, pa preko njega stavite kriške tikvica da pokriju cijelu površinu.
Preko tikvica stavite polovinu preostalog umaka od mesa i polovinu smjese od sira.
Zatim preko te smjese stavite ostatak tikvica, umak od mesa i ostatak smjese sa sirom.
Na kraju pospite naribanu mozarelu.
Prekrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
Zatim uklonite aluminijsku foliju i pecite još 10 minuta da se sir na vrhu zapeče.
Ukrasite svježim listićima bosiljka i poslužite toplo.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!