Recept: Krafne iz pećnice

Cooking 10. velj 202108:11 > 08:22 0 komentara
Shutterstock (ilustracija)

Stara poslastica na malo drugačiji način.

Sastojci:

– 500 g glatkog brašna

– 20 g svježeg kvasca

– 3 žlice šećera

– 1/3 žlice soli

– 200 ml toplog mlijeka

– naribana kora pola limuna

– 1 vanilin šećer

– 2 žumanca

– 100 g otopljenog maslaca

– marmelada ili čokoladni namaz za punjenje

– žumanjak za premazivanje

– šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U 100 ml toplog mlijeka izmrvite kocku kvasca i dodajte žličicu šećera i pustite da kvasac naraste.

U veću posudu dodajte brašno u kojem ćete napraviti malo udubljenje i stavite uzdignuti kvasac, šećer, vanilin šećer, žumanjke, naribanu koru limuna, sol i postupno dodajte tekući dio smjese (preostalih 100 ml toplog mlijeka i otopljeni maslac).

Sve zajedno lagano pomiješajte.

Tijesto je najbolje prvo obrađivati spiralnim nastavcima miksera dok ne počne odvajati od posude, pa nastaviti dalje rukama na radnoj površini.

Kad pod prstima osjetite a da je tijesto kompaktno, ostavite ga da odmara i naraste sat vremena.

Nakon što tijesto premijesite, odvojite 12 malih dijelova koje ćete zatim oblikovati u male kuglice, pa napunite marmeladom ili čokoladom.

Napravljene kuglice stavite u posudu obloženu papirom za pečenje i svaku malo spljoštite kako biste dobili oblik krafne.

Pokrijte ih i ostavite da odmaraju 40 minuta.

Kad krafne narastu, premažite ih žumanjkom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta, sve dok ne porumene.

Pečene krafne pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!