Recept: Kremasti kolač s ananasom

Cooking 01. ruj 202107:41 0 komentara
Shutterstock

Ovom osvježavajućem kolaču naprosto nećete moći odoljeti, posebice ako ste ljubitelji ananasa.

Sastojci: 

  • 4 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša brašna
  • 1 čaša ulja
  • 1/2 čaše mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 korica limuna
  • 3 žlice tople vode
    Za  kremu
  • 1/2 litre mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 200 gr šećera
  • 2 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 2 dcl šlaga
  • 1 konzerva narezanog ananasa

Priprema:

Sastojke za biskvit izmiksajte, na samom kraju žlicom umiješajte toplu vodu i odmah izlijte u nauljeni i pobrašnjeni pleh za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva na 20-ak minuta ili dok nije gotov (probati nožem). Kad je gotov, malo ga pošpricajte sokom iz kompota od ananasa i pustite da se ohladi.

Žumanjke, šećer i brašno izmiksajte i ukuhajte u mlijeko. Kuhajte nekoliko minuta stalno miješajući. Kad se krema zgusne, uklonite s vatre, umiješajte vanilin šećer i pustite da se potpuno ohladi.

Šlag izmiksajte i umiješajte ga u ohlađenu kremu, zajedno s ocijeđenim komadićima ananasa.

Kremu premažite preko biskvita i gotovi kolač stavite u hladnjak, najbolje nekoliko sati – da se krema stisne. Možete prepržiti listiće badema i posuti ih po kremi.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!