Ovom osvježavajućem kolaču naprosto nećete moći odoljeti, posebice ako ste ljubitelji ananasa.
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša brašna
- 1 čaša ulja
- 1/2 čaše mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 korica limuna
- 3 žlice tople vode
Za kremu - 1/2 litre mlijeka
- 4 žumanjka
- 200 gr šećera
- 2 žlice brašna
- 1 vanilin šećer
- 2 dcl šlaga
- 1 konzerva narezanog ananasa
Priprema:
Sastojke za biskvit izmiksajte, na samom kraju žlicom umiješajte toplu vodu i odmah izlijte u nauljeni i pobrašnjeni pleh za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva na 20-ak minuta ili dok nije gotov (probati nožem). Kad je gotov, malo ga pošpricajte sokom iz kompota od ananasa i pustite da se ohladi.
Žumanjke, šećer i brašno izmiksajte i ukuhajte u mlijeko. Kuhajte nekoliko minuta stalno miješajući. Kad se krema zgusne, uklonite s vatre, umiješajte vanilin šećer i pustite da se potpuno ohladi.
Šlag izmiksajte i umiješajte ga u ohlađenu kremu, zajedno s ocijeđenim komadićima ananasa.
Kremu premažite preko biskvita i gotovi kolač stavite u hladnjak, najbolje nekoliko sati – da se krema stisne. Možete prepržiti listiće badema i posuti ih po kremi.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!