Fantastičan ručak za ljubitelje lososa.
Sastojci:
– 600 g filea lososa
– 1 žličica suhog biljnog začina
– papar
– 1/2 žličice mljevene paprike
– 3 žlice maslinovog ulja
Umak od bundeve:
– 300 g bundeve narezane na kockice
– 2 žlice maslinovog ulja
– sol, papar
Priprema:
Očistiti filee lososa, izvadite kosti, i stavite u pleh prekriven papirom za pečenje. Pospite suhim biljnim začinom, paprom, mljevenom paprikom i polijte maslinovim uljem.
Ostavite da se 30 minuta marinira na hladnom mjestu.
Za umak od bundeve u posudu stavite bundevu, pa dodajte vodu, toliko da prekrije sadržaj.
Kuhajte poklopljeno da omekša, oko 10 minuta. Dodajte maslinovo ulje, posolite i začinite paprom.
Usitnite štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu, pa ostavite na toplom.
Losos stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 10 do 15 minuta.
Izvadite losos iz pećnice i podijelite na četiri dijela, pa složite preko umaka od bundeve.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!