Recept: Losos i umak od bundeve

Cooking 30. stu 202109:53 0 komentara
Shutterstock

Fantastičan ručak za ljubitelje lososa.

Sastojci:

– 600 g filea lososa

– 1 žličica suhog biljnog začina

– papar

– 1/2 žličice mljevene paprike

– 3 žlice maslinovog ulja

Umak od bundeve:

– 300 g bundeve narezane na kockice

– 2 žlice maslinovog ulja

– sol, papar

Priprema:

Očistiti filee lososa, izvadite kosti, i stavite u pleh prekriven papirom za pečenje. Pospite suhim biljnim začinom, paprom, mljevenom paprikom i polijte maslinovim uljem.

Ostavite da se 30 minuta marinira na hladnom mjestu.

Za umak od bundeve u posudu stavite bundevu, pa dodajte vodu, toliko da prekrije sadržaj.

Kuhajte poklopljeno da omekša, oko 10 minuta. Dodajte maslinovo ulje, posolite i začinite paprom.

Usitnite štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu, pa ostavite na toplom.

Losos stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 10 do 15 minuta.

Izvadite losos iz pećnice i podijelite na četiri dijela, pa složite preko umaka od bundeve.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!