
Kombinacija mesa i voća kao prijedlog za današnji ručak.
Sastojci:
– 100 g suhih šljiva bez koštica
– 2 dl crvenog vina
– 2 kotleta bez kostiju (oko 300 g)
– sol, papar
– 2 žlice brašna
– malo maslinovog ulja
– 1 žličica umaka od rajčice
– 1 žlica vrhnja
Priprema:
Suhe šljive preliti vinom i ostaviti ih da odstoje tri sata. Zatim sve staviti u lonac i kuhati pokriveno desetak minuta, povremeno miješajući.
U međuvremenu, meso malo istući, da omekša, posoliti ga i popapriti, a zatim uvaljati u brašno.
Otresti višak brašna i ispržiti kotlete na maslinovom ulju. Izvaditi meso iz tave i držati na toplom.
Suhe šljive ocijediti i držati zajedno s mesom do serviranja.
Vino u kojem su se šljive kuhale uliti u tavu u kojoj se pržilo meso i dobro promiješati.
Zatim dodati umak od rajčice i vrhnje, kratko prokuhati do željene gustoće. Po potrebi još malo posoliti.
Toplim umakom preliti meso i servirati sa šljivama.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!