Kremasti ručak s mljevenim mesom.
Sastojci:
– 350 g miješanog mljevenog mesa
– 1 poriluk
– 4 veća krumpira
– 2 manje mrkve
– 2 dl mlijeka
– 2 dl jogurta
– 2 žlice mekog brašna
– 4 žlice ribanog parmezana
– po potrebi ulje, maslac, papar, sol i peršin
Priprema:
Krumpire i mrkvu očistiti, izrezati na kockice, pa skuhati u slanoj vodi.
Poriluk dobro oprati, sitno narezati i propržiti na malo ulja. Kad poriluk omekša, dodati mljeveno meso i pržiti nepokriveno dok sva voda ne ispari. Posoliti i popapriti.
Na maslacu propržiti brašno, doliti mlijeko i žustro miješati da se ne stvore grudice. Čim se smjesa zgusne, skloniti sa štednjaka, umiješati jogurt, posoliti i popapriti.
U vatrostalnu posudu staviti ocijeđeni krumpir i mrkvu, dodati meso s porilukom i sve preliti bijelim umakom.
Dobro promiješati, na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, posuti nasjeckanim peršinom i ribanim parmezanom.
Zapeći oko 15 minuta u pećnici da jelo dobije koricu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!