Recept: Mousse od bijele čokolade

Cooking 17. velj 202108:13 0 komentara
Shutterstock (ilustracija)

Fantastičan mousse od bijele čokolade.

Sastojci:

– 125 g bijele čokolade

– 4 žumanjka

– 3 žlice šećera

– 1 vrećica želatina

– 500 ml slatkog vrhnja

– šumsko voće

Priprema:

Staviti u manju posudu sadržaj jedne vrćice želatina i sipajte 4 žlice hladne vode kao što piše na pakiranju.

Ostaviti 10 minuta da nabubri.

Za to vrijeme istopiti na pari belu čokoladu. U posudici ručnom mutilicom umutite žumanjke sa šećerom, pa dodajte otopljenoj čokoladi.

Promiješati i dodati pripremljenu želatinu. Kuhati još koji minuta na pari uz stalno miješanje, pa skloniti s vatre.

Umutiti mikserom slatko vrhnje i uz stalno miješanje drvenom kuhačom dodajte masu od čokolade i žumanjka. Dobro promiješajte.

Dobivenu smjesu podijelite u šest staklenih posudica i ostavite u frižideru na nekoliko sati.

U svaku posudicu u sredinu stavite po dvije do tri žličice šumskog voća ili voća po vašem izboru.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!