Recept: Pikantna pileća jetrica u umaku peri-peri

Cooking 03. stu 202107:59 0 komentara
Shutterstock

Pileća jetrica u umaku peri-peri, za ljubitelje pikantnih jela.

Sastojci:

– 450 g pileće jetrice

– 1 mali crveni luk

– pola crvene paprike

– 4 češnja češnjaka

– 3-4 žlice umaka peri-peri

– 200 ml vrhnja za kuhanje

– 1 žlica suncokretovog ulja

– 1 žlica maslaca

– sol, papar

– svježi peršin

Umak peri-peri:

– 100 g crvenih ljutih papričica, svježih

– 1 češanj češnjaka

– 1/4 žličice dimljene mljevene paprike

– 2 žlice svježeg peršina

– 1 žlica svježeg bosiljka

– 2 žlice suncokretovog ulja

– sok od 1/4 limuna

Priprema:

Oprati i očistiti ljute papričice, u posudi izmiješati s ostalim sastojcima za umak i izmiksati u blenderu.

U tavu staviti malo maslaca i ulja, pustiti da se dobro zagrije, pa očišćenu jetricu staviti u tavu. Pržiti dok ne poprimi smeđu boju sa svih strana.

Gotovu jetricu staviti sa strane.

U tavu u kojoj se pekla jetrica, izdinstati nasjeckani luk i papriku, pa dodati češanj češnjaka i umak peri-peri, a onda umiješati jetricu.

Nakon dvije minute dodati vrhnje za kuhanje i sok jednog limuna, pa kuhati na umjerenoj temperaturi još par minuta.

Poslužiti sa sezonskom salatom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!