Fantastični ražnjići s umakom od kikirikija.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 700 g pilećeg filea
– 2 žličice ribanog đumbira
– 1/2 žličice soli
– 1 žličica smeđeg šećera
– 2 žličice umaka od soje
– 2 žlice kokosovog mlijeka
– 1 žličice curryja
– 1 žlica ulja
– ulje za pečenje
Umak od kikirikija:
– 2 žlice maslaca od kikirikija
– 50 ml vode
– 2 žlice umaka od soje
– 1/2 žličice mljevenih chili papričica
– 1/2 žličice kurkume
– 1 žlica soka limete
– 1 žlica šećera
Priprema:
Piletinu izrezati na tanke trake dužine oko pet centimetara.
Ribani đumbir, sol, šećer, umak od soje, kokosovo mlijeko, curry i ulje dobro promiješajte i prelijte preko piletine.
Tako pripremljenu piletinu marinirajte najmanje 30 minuta, a možete i 24 sata.
Mariniranu piletinu nabodite na drvene štapiće i pecite na zagrijanom ulju do zlatnožute boje.
U međuvremenu pripremite umak od kikirikija tako što ćete pomiješati maslac od kikirikija, vodu, umak od soje, chili, kurkumu, sok limete i šećer.
Pileće ražnjiće poslužite uz pripremljeni umak.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!