Recept: Pileći ražnjići i umak od kikirikija

Cooking 14. pro 202107:22 0 komentara
Shutterstock

Fantastični ražnjići s umakom od kikirikija.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 700 g pilećeg filea

– 2 žličice ribanog đumbira

– 1/2 žličice soli

– 1 žličica smeđeg šećera

– 2 žličice umaka od soje

– 2 žlice kokosovog mlijeka

– 1 žličice curryja

– 1 žlica ulja

– ulje za pečenje

Umak od kikirikija:

– 2 žlice maslaca od kikirikija

– 50 ml vode

– 2 žlice umaka od soje

– 1/2 žličice mljevenih chili papričica

– 1/2 žličice kurkume

– 1 žlica soka limete

– 1 žlica šećera

Priprema:

Piletinu izrezati na tanke trake dužine oko pet centimetara.

Ribani đumbir, sol, šećer, umak od soje, kokosovo mlijeko, curry i ulje dobro promiješajte i prelijte preko piletine.

Tako pripremljenu piletinu marinirajte najmanje 30 minuta, a možete i 24 sata.

Mariniranu piletinu nabodite na drvene štapiće i pecite na zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

U međuvremenu pripremite umak od kikirikija tako što ćete pomiješati maslac od kikirikija, vodu, umak od soje, chili, kurkumu, sok limete i šećer.

Pileće ražnjiće poslužite uz pripremljeni umak.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!