Piletina s povrćem, uvijek dobar prijedlog za ručak.
Sastojci:
– 200 g pilećeg filea
– 3 žličice gustina
– 1 žlica suhog biljnog začina
– 50 ml ulja
– 50 ml vode
– 1 žličica nasjeckanog češnjaka
– 2 žličice nasjeckanog đumbira
– prstohvat papra
– 50 ml bijelog vina
– 1 bjelanjak
– 4 celerove stabljike
– 1 žličica maslinova ulja
Priprema:
Celerovu stabljiku izrežite na tri centimetra duge dijelove i prodinstajte par minuta.
Zatim izmiješajte đumbir i češnjak pa toj smjesi dodajte bijelo vino, vodu, žličicu gustina, suhi biljni začin i papar.
Meso izrežite na trakice. Umutite bjelanjke i dodajte preostali gustin. U ovu smjesu uvaljajte meso pa ga na umjerenoj temperaturi pržite na ulju.
Meso izvadite i uklonite višak masnoće. Zatim dodajte celer, mješavinu đumbira i češnjaka pa zajedno s mesom kratko prokuhajte.
Na samom kraju u jelo dodajte maslinovo ulje.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!