Interesantno jelo s piletinom, gljivama i suhim šljivama.
Sastojci:
– 1/2 kg pilećeg bijelog mesa
– 300 g šampinjona
– 100 g slanine
– 150 g suhih šljiva
– 100 g korijena celera
– 1 dl bijelog vina
– 2 glavice crvenog luka
– 3 češnja češnjaka
– sol, papar
– curry, umak od soje
– suhi biljni začin
Priprema:
Pileće bijelo meso izrezati na trake i pomiješati s umakom od soje i curryjem.
Meso bi u umaku u hladnjaku trebalo odstajati barem sat vremena.
Crveni luk izrezati pa dinstati na maslinovom ulju.
Dodati slaninu izrezanu na kockice, pa dinstati jos malo.
Zatim dodati bijelo meso, dinstati, pa dodati šampinjone izrezani na listiće i nasjeckani celer, suhe šljive i bijelo vino. Dinstati dok tekućina ne ispari.
Pred kraj dodati izgnječeni češnjak, papar i suhi biljni začin, po ukusu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!