Piletina iz pećnice u finom umaku od limuna, češnjaka i vina.
Sastojci:
– 1 žlica maslinovog ulja
– 6 komada pilećeg mesa (batci i karabatci)
– sol, papar
– 1 limun narezan na kolutove
– 20 češnjeva češnjaka
– 250 ml bijelog vina
– 500 ml pileće bistre juhe
– majčina dušica
– žlica brašna
– 2 žlice maslaca
– 3 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Meso oprati, osušiti, pa posoliti i popapriti. U dubljoj posudi, koja može u pećnicu, zagrijte ulje i prepržite meso s obje strane do zlatno žute boje.
Preprženo meso prebacite na tanjur, a na istoj masnoći prepržite kolutove limuna i češnjeve češnjaka. Kada porumene izvaditi kolutove limuna i ostaviti sa strane s mesom.
Češnjaku dodati bijelo vino, juhu i majčinu dušicu pa miješati dok se svi karamelizirani ostavi od prženja mesa ne otope u tekućini.
Sve lagano posoliti i popariti.
Meso prebaciti u posudu, na komade mesa i oko mesa staviti limun i češnjak. Kada se sve skuha poklopiti i staviti u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva i peći oko 40 minuta. Skinuti poklopac i peći otkriveno jos 10 minuta.
Umesto poklopca možete koristiti i alu-foliju.
U međuvremenu u manjoj posudi dobro proiješajte maslac s brašnom u jednoličnu masu. Gotovo meso prebaciti na tanjur i pokriti folijom.
U tekućinu od pečenja dodati mješavinu brašna i maslaca. Kuhati dok se mješavina ne zgusne uz obavezno miješanje. Grančice od majčine dušice izvaditi, a u umak umiješati dvije žlice sjeckanog peršina.
Preliti meso umakom i posuti peršinom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!