Pizza s tikvicama i mozzarellom, laka za pripremu i veoma ukusna.
Sastojci:
Tijesto:
– 230 ml tople vode
– 1 žlica šećera
– 25 g svježeg kvasca ili 1 vrećica suhog
– 3 žlice maslinovog ulja
– 1 žličica soli
– 310 g brašna
Umak:
– maslinovo ulje
– češnjak
– tikvice
– mozzarella
– bosiljak, origano
Priprema:
U toploj vodi otopite kvasac, dodajte šećer, maslinovo ulje, sol i dobro izmiješajte.
Smjesu stavite u brašno i umijesite tijesto.
Tijesto ostavite da se odmori oko 15 minuta, što je dovoljno da naraste duplo.
Podijelite tijesto na četiri dijela, razvaljajte i stavite umak.
Za jednu pizzu promjera tanjura usitnite jedan češnjak i pomiješajte ga s tri žlice maslinovog ulja. Dodajte svježeg ili sušenog bosiljka i origana.
Jednu tikvicu ( oko 300 grama ) naribajte, posolite i ostavite da odstoji oko pola sata. Ocijedite tikvice.
Na razvaljano tijesto namažite mješavinu maslinovog ulja, rasporedite tikvice i narežite mozzarellu.
Peći na 250 stupnjeva dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!