Mekana pogača punjena sirom.
Sastojci:
– 250 ml mlakog mlijeka
– 8 g suhog kvasca
– 1 jaje
– 1 žličica šećera
– 1 žličica soli
– 450 g brašna
– 50 ml maslaca
– 150 g svježeg sira
-1 cijelo jaje
– 2 žumanjka
– 150 ml jogurta
– sezam, po želji
Priprema:
Staviti suhi kvasac u mlako mlijeko s malo šećera i soli i čekati oko pet minuta da naraste.
Nakon toga staviti u posudu u koji smo već stavili brašno, šećer, sol, jedno jaje i maslac. Zamijesiti i sačekati da tijesto naraste pola sata.
Premijesiti nadiglo testo i napraviti devet loptica. Svaku lopticu razvući i staviti na kraj sir kojem ste dodali jaje i zasjeći malo prije motanja, par rezova po sredini, ponoviti isto s preostalim lopticama.
Složiti u okrugli pleh i ostaviti 15 minuta da odmore i narastu, a za to vrijeme zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
Pred samo pečenje izmiješati 150 ml jogurta s dva žumanjka i preliti pogaču. Po želji posuti sezamom.
Pogača se peče pola sata na već spomenutoj temperaturi.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!