Jednostavne posne pljeskavice s tikvicama i sezamom.
Sastojci:
– 2 manje tikvice
– 80 g pšeničnog brašna
– 50 g kukuruznog brašna
– žličica prepečenog sezama
– malo nasjeckanog peršina
– sol, papar
– malo praška za pecivo
– 80 ml vode
Priprema:
Tikvice oprati, oguliti, izribati i malo posoliti da puste vodu.
U posudi pomiješati sve sastojke iz recepta, pa dodati iscijeđene tikvice .
Od dobijene smjese vlažnim rukama praviti pljeskavice.
Pržiti ih u vrelom ulju, da lijepo porumene s obje strane.
Pržene pljeskavice vaditi na kuhinski papir da se ocijede od viška masnoće.
Poslužiti ih uz sezonsku salatu po izboru.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!