Krumpir punjen gljivama i sirom.
Sastojci:
– 8 krumpira
– 200 g šampinjona
– 1 glavica luka
– 100 g sira
– peršin
– češnjak
– sol, papar
– 1 žličica suhog biljnog začina
– umak bešamel
Priprema:
Izaberite krumpire jednake veličine, ogulite ih i napola skuhajte.
Kad su dopola kuhani prerežite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu koju ćete kasnije puniti.
Luk sitno nasjeckajte, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti pa dodajte narezane gljive i dinstajte dok ne budu gotove.
Posebno napravite umak bešamel na način na koji ga i inače pravite (maslac, brašno, mlijeko).
U još topli bešamel dodajte naribani sir, dinstane gljive, sol, papar, peršin i češnjak u količinama po želji, pa dodajte žličicu suhog biljnog začina.
Tom smjesom punite izdubljene krumpire, slažite ih u pleh i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva, tek toliko da dobiju zlaćanu boju.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!