Recept: Rižoto s gljivama

Cooking 07. velj 202114:17 > 17:10 1 komentar
Shutterstock (ilustracija)

Kremasti rižoto s više vrsta gljiva.

Sastojci:

– 500 g miješanih gljiva (bukovače, zlatni i bijeli šampinjoni)

– 1 crveni luk

– maslac

– 1 vrećica krem juhe od gljiva

– 0,5 l vode

– 300 g kuhane riže

– mažuran, sol, papar

– parmezan

Priprema:

Na maslacu popržiti luk, dodati očišćene gljive narezane na četvrtine. Dobro ih pirjati.

Dodati pred kraj mažuran i još malo propirjati.

U pola litre mlake vode umiješati krem juhu od gljiva, pa dodati pirjane gljive.

Kuhati dok se ne dobijete kremasti umak.

Posebno skuhati rižu, pa preliti umakom.

Posuti parmezanom.

Poslužiti uz salatu po izboru.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare