Fantastično rolano pileće meso s punjenjem od špinata i sira.
Sastojci:
– 2 pileća bataka
Marinada:
– 1 žlica senfa
– sol, papar, začini po želji
Smjesa za pohanje:
– 2 jaja
– 2 žlice brašna
– 3 žlice krušnih mrvica
– 1 žlica parmezana
– malo mljevene crvene paprike
Punjenje:
– špinat
– feta sir
Priprema:
Prvo otkoštiti pileće batake. Meso staviti u prozirnu foliju i blago istući čekićem za meso.
Meso premazati senfom i začinima, pa staviti u frižider na sat vremena.
Pripremljeno meso staviti na foliju i napuniti. S jedne strane pilećeg odreska staviti špinat, a po njoj složiti feta sir.
Punjeni odrezak lagano, čvrsto i pažljivo urolati i staviti čačkalice, uviti ih u foliju i ostaviti u frižider do pohanja i prženja.
Pred sami ručak, izvaditi rolanu piletinu iz hladnjaka. Jaja umutiti i malo posoliti.
Rolanu piletinu lagano staviti u brašno, zatim u jaja, pa u krušne mrvice pomiješane s parmezanom.
Staviti u zagrejano ulje i lagano pržiti da fino porumeni. Pržiti piletinu sa svih strana. Prženu piletinu izvaditi na ubrus da upije višak masnoće i da se prohladi.
Prohlađenu piletinu izrezati na jednake dijelove i poslužiti uz salatu po izboru.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!