Fantastičan prijedlog za brzi ručak sa špinatom.
Sastojci:
– 250 g tjestenine u obliku školjke (Conchiglie)
– pakiranje smrznutog špinata, a može i svježi
– 1/2 kockice kokošje juhe
– 1 glavica crvenog luka
– 1 češanj češnjaka
– maslinovo ulje
– 1 dl bijelog vina
– nasjeckani peršin
– sol, papar
– parmezan, po želji
Priprema:
Tjesteninu skuhati i procijediti. Crveni luk izrezati na trakice, a češnjak izribati. Maslinovim uljem prekriti dno tave i ostaviti da se zagrije.
U tavi izdinstati sav crveni luk, a onda dodati češnjak.
Nakon jedne minute sve preliti bijelim vinom i ostaviti da kuha par minuta. U to dodati smrznuti špinat i miješati dok se špinat ne odledi.
Ako koristite svjež, kratko ga prokuhajte.
U 1 dl vode razmutiti pola kockice juhe, pa preliti preko svega. Dodati sol, papar i nasjeckani peršin i kuhati dok se sve ne sjedini.
Dodati tjesteninu u tavu i promiješati.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!