Uživajte u slatkim zalogajima koji se tope u ustima, uz osvježavajuće maline.
Sastojci:
Za kore:
10 bjelanjaka
300 gr šećera u prahu
Žlica jabučnog octa
Za kremu:
10 žumanjaka
60 gr šećera
40 gr kukuruznog škroba
300 ml mlijeka
dvije vrećice vanilin šećera
150 gr maslaca
Za šlag:
300 ml slatkog vrhnja
400 gr svježih malina
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu, uz miješanje, a na kraju i ocat. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu s nazubljenim nastavkom pa ga stavite na pleh za pečenje prekriven papirom za pečenje u obliku korpica (oko ø 7 cm).
Pecite oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 130 °C. Puslice (košarice) trebaju zadržati svijetlu boju. Izvadite ih i pustite da se ohlade.
Žumanjke i šećer izmiješajte u pjenastu smjesu i umiješajte kukuruzni škrob, vanilin šećer i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne prokuha, smanjite temperaturu i umiješajte pripremljenu smjesu. Kad se smjesa zgusne, sklonite s vatre i ohladite. Umutite pjenasto maslac i umiješajte u ohlađenu kremu. Umutite slatko vrhnje.
Potom kremu nanesite u korpice, pa slastičarskom vrećicom dodajte šlag. Na kraju, rasporedite maline i prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Savjet:
U smjesu za korpice možete dodati prehrambenu boju da dobijete npr. ružičaste ili zelene poslastice.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!