Recept: Tjestenina aglio e olio

Cooking 21. lip 202108:22 0 komentara
Shutterstock

Aglio e olio tradicionalno je talijansko jelo na bazi tjestenine čije ime doslovce označava njegove glavne sastojke – bijeli luk i maslinovo ulje. okus mu zaokružuje chili papričica čije sjemenke možete izvaditi prije stavljanja u jelo, ako niste ljubitelji jako ljute hrane.

Sastojci za četiri osobe:

– 400 g tjestenine, po mogućnosti špageta
– 200 ml maslinovog ulja
– 4 češnja češnjaka
– jedna chili papričica
– sol i papar
– svježi peršin za ukrašavanje

Priprema:

Skuhajte špagete al dente u vrućoj posoljenoj vodi. Za to vrijeme zagrijte ulje na štednjaku na laganoj temperaturi, dodajte nasjeckani češnjak i chili papričicu. Ako nemate chili papričicu pri ruci, poslužiti se možete i s malo chilija u prahu.

Termički obrađujte začine sve dok češnjak ne dobije zlatnožutu boju. Važno je da sve zajedno dinstate na vrlo laganoj temperaturi, da ne zagori. Kad je tjestenina gotova, kuhinjskim hvataljkama prebacite je u aromatizirano ulje. Sve dobro promešajte i posolite i popaprite po želji.

Na kraju dodajte malo sveže nasjeckanog peršuna.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!