Ručak s povrćem koji se brzo priprema.
Sastojci:
– 250 g šampinjona
– 1 poriluk
– 1 tikvica
– 0,5 dl bijelog vina
– sol, papar
– tjestenina
– parmezan za posipanje, po želji
Priprema:
Na malo ulja lagano propržiti nasjeckani poriluk.
Kada omekša dodati narezane gljive i sve zajedno dinstati na umjerenoj temperaturi. Po potrebi doliti malo vode.
Nakon 15 minuta dodati jednu naribanu tikvicu. Zaliti s malo vode, i nastaviti s dinstanjem.
Nakon 20 minuta dodati vino, sol i papar.
Sve lagano dinstati još nekoliko minuta.
Skuhati tjesteninu u slanoj vodi, pa procijediti.
Rasporediti u tanjure i preko dodati gljive s povrćem.
Po želji posuti parmezanom i poslužiti.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!