Recept: Tjestenina s gljivama i povrćem

Cooking 16. pro 202107:25 0 komentara
Shutterstock

Ručak s povrćem koji se brzo priprema.

Sastojci:

– 250 g šampinjona

– 1 poriluk

– 1 tikvica

– 0,5 dl bijelog vina

– sol, papar

– tjestenina

– parmezan za posipanje, po želji

Priprema:

Na malo ulja lagano propržiti nasjeckani poriluk.

Kada omekša dodati narezane gljive i sve zajedno dinstati na umjerenoj temperaturi. Po potrebi doliti malo vode.

Nakon 15 minuta dodati jednu naribanu tikvicu. Zaliti s malo vode, i nastaviti s dinstanjem.

Nakon 20 minuta dodati vino, sol i papar.

Sve lagano dinstati još nekoliko minuta.

Skuhati tjesteninu u slanoj vodi, pa procijediti.

Rasporediti u tanjure i preko dodati gljive s povrćem.

Po želji posuti parmezanom i poslužiti.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!