Ukusna tjestenina koja se jednostavno priprema.
Sastojci:
– 400 g tjestenine
– 450 g špinata
– 1 konzerva tunjevine
– 2 češnja češnjaka
– malo vode
– 1 žličica suhog biljnog začina
– sol, papar
– šaka mljevenih oraha
– ribani parmezan, po želji
Priprema:
Tjesteninu skuhati i ocijediti.
Špinat skuhati i procijediti, zatim dobro usitniti.
Tunjevinu ocijediti od ulja, ali malo ulja sačuvati.
Češnjak usitniti i kratko ga propržiti na ulju od tunjevine.
Dodati špinat i tunjevinu, suhi biljni začin, sol i papar, pa zaliti s malo vode i kratko prodinstati.
Zatim skinuti sa štednjaka, dodati šaku mljevenih oraha i još jednom promiješati.
Dobiveni umak preliti preko kuhane testenine i poslužiti.
Po želji posuti rendanim parmezanom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!