
Ukusno jelo s piletinom, povrćem i tjesteninom.
Sastojci:
– 4 žlice ulja
– 2 crna luka
– 1 režanj češnjaka
– 1 mrkva
– 300 g pilećeg bijelog mesa
– 1 crvena paprika
– 100 g graška
– začini po ukusu
– sol, papar
– 100 ml vrhnja za kuhanje
– 50 g sir
– 300 ml tople vode
– 200 g tjestenine po izboru
Priprema:
Tjesteninu staviti da se kuha u slanoj vodi. Dok se kuha pripremiti sve ostale sastojke.
U većoj, dubljoj tavi zagrijati ulje i pržiti luk i češnjak. Dodati piletinu izrezanu na manje komade, začiniti odmah po ukusu i dobro ispržiti.
Dodati papriku, mrkvu i pustiti da se lijepo isprži uz povremeno miješanje. Dodavati po potrebi malo vode.
Pred sam kraj dodati grašak (iz konzerve) dobro ocijeđen, vrhnje i tjesteninu. Dodati sir i dobro izmiješati. Pustiti da se malo zapeče i servirati.
Najbolje je koristiti sir od ovčjeg mlijeka, ali možete koristiti i parmezan.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!