Recept: Voće u kremi od vanilije

Cooking 03. stu 202108:05 0 komentara
Shutterstock

Kremasti voćni desert u kojem ćete uživati.

Sastojci:

Podloga:

– 100 g mljevenog keksa

– 30 g maslaca

Voćni preljev:

– 400 g višanja (borovnica, malina, po izboru)

– 20 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 5 g kukuruznog škroba

– 2 žlice vode

Krema:

– 2 žumanjka

– 50 g šećera

– 15 g glatkog brašna

– 250 ml mlijeka

– 200 ml slatkog vrhnja

– 3-4 kapi ekstrakta vanilije

Priprema:

Keks samljeti, pa propržiti na otopljenom maslacu.

Odvojiti jednu žličicu smjese za posipanje, ostatak razdijeliti u četiri čaše i poravnati.

U posudi skuhati višnje, šećer i vanilin šećer. Kad voće prokuha, dodati kukuruzni škrob razmućen u vodi. Kuhati još minutu, pa skinuti sa štednjaka i ohladiti.

Žumanjke i šećer pjenasto umutiti u posudi za kuhanje. Umiješati brašno, pa pomalo dodavati vruće mlijeko. Skuhati kao puding i ohladiti.

Slatko vrhnje umutiti, dodati ekstrakt vanilije i spojiti s hladnom kremom od žumanjaka.

Na kekse u čaši staviti red kreme, red voćnog preljeva, red voća, pa sve još jednom ponoviti.

Posuti mrvicama keksa.

Ohladiti i poslužiti.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!