Kremasti voćni desert u kojem ćete uživati.
Sastojci:
Podloga:
– 100 g mljevenog keksa
– 30 g maslaca
Voćni preljev:
– 400 g višanja (borovnica, malina, po izboru)
– 20 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 5 g kukuruznog škroba
– 2 žlice vode
Krema:
– 2 žumanjka
– 50 g šećera
– 15 g glatkog brašna
– 250 ml mlijeka
– 200 ml slatkog vrhnja
– 3-4 kapi ekstrakta vanilije
Priprema:
Keks samljeti, pa propržiti na otopljenom maslacu.
Odvojiti jednu žličicu smjese za posipanje, ostatak razdijeliti u četiri čaše i poravnati.
U posudi skuhati višnje, šećer i vanilin šećer. Kad voće prokuha, dodati kukuruzni škrob razmućen u vodi. Kuhati još minutu, pa skinuti sa štednjaka i ohladiti.
Žumanjke i šećer pjenasto umutiti u posudi za kuhanje. Umiješati brašno, pa pomalo dodavati vruće mlijeko. Skuhati kao puding i ohladiti.
Slatko vrhnje umutiti, dodati ekstrakt vanilije i spojiti s hladnom kremom od žumanjaka.
Na kekse u čaši staviti red kreme, red voćnog preljeva, red voća, pa sve još jednom ponoviti.
Posuti mrvicama keksa.
Ohladiti i poslužiti.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!