Jednostavan kolač kojem je potrebno malo više od običnog brašna da bi da bi ispao savršeno!
Sastojci:
maslac za premazivanje posude za pečenje
4 jaja
2 limuna
100 g šećera
150 g brašna od badema
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
Upute za pripremu:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. Za pečenje pripremite okruglu posudu te dno obložite papirom za pečenje te ju premažite maslacem ili uljem.
Odvojite bjelanjak od žutanjaka (4 jaja), bjelanjak stavite u manju posudu u kojoj ćete ga mikserom dobro istući, a žutanjak u veću gdje ćete kasnije dodati i ostale sastojke.
Naribajte koricu 2 limuna te stavite u posudu sa žutanjcima. Dodajte šećer te jako dobro pomiješajte.
Dodajte bademovo brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte dok se brašno ne poveže dobro s ostalim sastojcima.
Nekoliko žlica izrađenog bjelanjaka dodajte posudi s brašnom i nježno miješajte dok se ne poveže. Sad polagano dodajte ostatak.
Prebacite sve u posudu za pečenje i lijepo poravnajte površinu da sve bude jednako raspoređeno.
Pecite dok se rub kolača ne krene odvajati od stranica posude i on ne poprimi zlatnožutu boju (otprilike 25 minuta).
Izvadite van i ostavite da se malo ohladi.
Izvadite tortu i poslužite ju tako da je pospete šećerom ili svježim borovnicama, ako želite, prenosi Ordinacija.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!