Začinjeni krumpir možete kombinirati s ribom, mesom ili ga jesti samostalno uz salatu.
Sastojci:
– 2 kg krumpira
– 2 žlice kukuruznog brašna
– 2 žlice kukuruznog griza (palente)
– 1 žlica suhog biljnog začina
– 1 žlica slatke mljevene paprike
– malo soli
– kurkuma
– maslinovo ulje
Priprema:
Krumpir operite, ogulite i obrišite suhom krpom.
Izrežite ga uzdužno na četvrtine. Stavite ga u veću posudu.
U posebnoj posudi pomiješajte kukuruzno brašno, palentu, papriku i sve ostale začine.
Dodajte krumpir i dobro promiješajte.
U pleh stavite papir za pečenje i uključite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
Rasporediti krumpir, preliti maslinovim uljem, više između krumpira i staviti da se peče.
Tek kada se krumpir odozgo „osuši“ (oko pola sata) izvaditi ga iz pećnice i promiješati, pa vratiti nazad u pećnicu dok ne bude pečen.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!