Recept: Začinjeni krumpir iz pećnice

Cooking 13. ruj 202108:18 0 komentara
Shutterstock

Začinjeni krumpir možete kombinirati s ribom, mesom ili ga jesti samostalno uz salatu.

Sastojci:

– 2 kg krumpira

– 2 žlice kukuruznog brašna

– 2 žlice kukuruznog griza (palente)

– 1 žlica suhog biljnog začina

– 1 žlica slatke mljevene paprike

– malo soli

– kurkuma

– maslinovo ulje

Priprema:

Krumpir operite, ogulite i obrišite suhom krpom.

Izrežite ga uzdužno na četvrtine. Stavite ga u veću posudu.

U posebnoj posudi pomiješajte kukuruzno brašno, palentu, papriku i sve ostale začine.

Dodajte krumpir i dobro promiješajte.

U pleh stavite papir za pečenje i uključite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.

Rasporediti krumpir, preliti maslinovim uljem, više između krumpira i staviti da se peče.

Tek kada se krumpir odozgo „osuši“ (oko pola sata) izvaditi ga iz pećnice i promiješati, pa vratiti nazad u pećnicu dok ne bude pečen.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!