Recept: Zapečeni patlidžan s rajčicom

Cooking 26. sij 202108:25 0 komentara
Shutterstock

Zapečeno povrće posuto tvrdim sirom kao prijedlog za doručak.

Sastojci:

– 1 patlidžan

– 3 rajčice

– 2 češnja češnjaka

– maslinovo ulje

– soj, papar, origano

– tvrdi sir za posipanje

Priprema:

Rajčice operite i narežite na kolutove.

Stavite rajčice u pleh obložen papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem u koje ste dodali sitno isjeckani češnjak, sol i papar.

Rajčice pecite na 160 stupnjeva oko 45 minuta.

Za to vrijeme narežite patlidžan. također na kolutove, i posolite s obje strane. Ostavite tako da stoji.

Kada se rajčice ispeku, patlidžan isperite vodom od viška soli, osušite papirnim ubrusom i premažite maslinovim uljem.

Ispod svakog koluta rajčice, stavite jedan kolut patlidžana, pa nastavite peći još 30 minuta na 180 stupnjeva, a pri kraju pojačajte temperaturu.

Pred kraj pečenja, pospite sve s malo origana.

Pečeno povrće poslužite na tostiranom kruhu i pospite naribanim tvrdim sirom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!