Zapečeno povrće posuto tvrdim sirom kao prijedlog za doručak.
Sastojci:
– 1 patlidžan
– 3 rajčice
– 2 češnja češnjaka
– maslinovo ulje
– soj, papar, origano
– tvrdi sir za posipanje
Priprema:
Rajčice operite i narežite na kolutove.
Stavite rajčice u pleh obložen papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem u koje ste dodali sitno isjeckani češnjak, sol i papar.
Rajčice pecite na 160 stupnjeva oko 45 minuta.
Za to vrijeme narežite patlidžan. također na kolutove, i posolite s obje strane. Ostavite tako da stoji.
Kada se rajčice ispeku, patlidžan isperite vodom od viška soli, osušite papirnim ubrusom i premažite maslinovim uljem.
Ispod svakog koluta rajčice, stavite jedan kolut patlidžana, pa nastavite peći još 30 minuta na 180 stupnjeva, a pri kraju pojačajte temperaturu.
Pred kraj pečenja, pospite sve s malo origana.
Pečeno povrće poslužite na tostiranom kruhu i pospite naribanim tvrdim sirom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!