U Zagrebu počinje Cest is d’Best

Kultura 18. kol 202208:42 0 komentara
Neva Zganec/PIXSELL

U Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet otvorit će u četvrtak navečer 26. međunarodni ulični festival Cest is d'Best.

Službeno otvorenje je u 20,30 sati, no posjetitelji će se već od 11 sati moći baviti likovnim sadržajima i uživati u kazališnim, mađionačarskim i cirkuskim predstavama.

vezana vijest

Na najstarijem i najvećem zagrebačkom uličnom festivalu od 18. do 21. kolovoza sudjelovat će oko 100 izvođača iz Hrvatske i svijeta.

Bit će to bogat, šaren i veseo program za sve uzraste koji obuhvaća brojne komponente, od glazbene, kazališne i performerske do likovne, plesne i sportske.

U sklopu Festivala nastupat će grupa Detour i mađarska plesna skupina, bit će održan festival u gostima Ritam Mediterana, a za četvrtak popodne predviđena je utrka smetlara u trokolicima na Trgu bana Jelačića.

Organizatori Festivala pripremili su više koncerata, mnogo uličnih svirki, desetak kazališnih predstava, nekoliko plesnih događaja, oko 50 nastupa performera, dvadesetak likovnih, cirkuskih i drugih radionica.

Festival “Cest is d’Best” je međunarodni, multimedijalni ulični festival koji po riječima organizatora njegujući zagrebački identitet oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam te briše granice između etabliranih oblika kulture i “alternative” i zbližava sve generacije građana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram