Koje ste dijete po redu u obitelji? To može otkriti puno o vama

Lifestyle 27. svi 202408:19 0 komentara
Pexels

Redoslijed rođenja djece utječe na to kako gledaju na svijet, kako se ponašaju te kakve želje i ambicije imaju.

Starija djeca

Statistike pokazuju da se najveći svjetski lideri najčešće rađaju kao prvo dijete u obitelji. To je uglavnom zbog odnosa roditelja prema starijoj djeci.

Naime, starija su djeca od rođenja okupana ljubavlju, a kad se rodi drugo dijete, mogu se osjećati usamljeno ili bez pažnje, a imati i potrebu da se izbore za svoje mjesto.

Želja da budu vođa i najomiljeniji u svom domu čini ih jačima, ali ponekad ova djeca postanu autoritarna.

Srednja djeca

Srednja djeca su ambiciozna i imaju jaku volju i vedar duh. Od djetinjstva im stariji pomažu u svemu, zbog čega i u odrasloj dobi žive lagodno.

Također, zbog toga brže sazrijevaju, ali si pritom često postavljaju goleme zadatke. Natjecanje prisiljava srednju djecu da traže uspjeh u onim područjima gdje je starije dijete slabije.

Najmlađa djeca

Najmlađa djeca su od djetinjstva ljubimci cijele obitelji. Posvećuje im se posebna pažnja, mazi ih se, pa često ostaju ovisni i slabi.

Zbog toga se često mogu upuštati u avanture i vole opasne i riskantne stvari kako bi dokazali koliko su jaki i neovisni. A mogu biti i u drugoj krajnosti te ostati u poziciji u kojoj im je uvijek potrebna pomoć, prenosi Krstarica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!