Ovo je europska zemlja u kojoj su mladi najsretniji na svijetu

Lifestyle 27. svi 202410:05 0 komentara
Pixabay

Finska se godinama smatra najsretnijom zemljom na svijetu, no to se odnosi na cijelu njezinu populaciju, a koja zemlja ima najsretnije mlade je sasvim druga priča.

Za 2024. godinu autori “World Happiness Reporta” istražili su razlike među generacijama i po prvi put objavili izvješće o zemljama u kojima su mladi najsretniji.

Pokazalo se da su mladi puno sretniji u zemljama srednje i istočne Europe te u zemljama Južne Amerike. Litva je zemlja u kojoj su mladi ispod 30 godina najsretniji na svijetu.

Sveukupno, ova baltička zemlja zauzela je devetnaesto mjesto, ali je premašila nordijske zemlje poput Finske, Islanda i Norveške po pitanju sreće među mladima.

Pritom je zanimljivo da su mladi u Litvi znatno sretniji od starijih; u kategoriji iznad 60 godina zemlja je bila na 44. mjestu.

Screenshot/World Happiness Report

Što se tiče Amerike, najviša je Kostarika (na 11. mjestu), El Salvador je na 17. mjestu. Zanimljivo je i da su prvih deset uglavnom europske zemlje te Izrael, koji je drugi.

Hrvatska se nalazi na 14. mjestu, a Slovenija na 15.. Srbija je na iznenađujućem trećem mjestu, a BiH na 33, dok je na 36. Mađarska.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!