Turkinja pokazala kako se pravilno kuha turska kava: Jedan korak svi preskačemo

Lifestyle 10. ožu 202520:34 3 komentara
Kava u džezvi
Shuttterstock/BortN66

Turkinja koja živi u Bosni, poznata na društvenim mrežama pod profilom @jednaturkinja, često dijeli zanimljive trenutke iz svog života na Balkanu, ističući kulturne razlike između Turske i Bosne. Osim što objavljuje zabavne videozapise, rado sa svojim pratiteljima dijeli korisne savjete, kao i autentične turske recepte.

Nedavno je otkrila pravi način pripreme tradicionalne turske kave s bogatom pjenom, a njezina bi vas metoda mogla iznenaditi. Evo njezinih savjeta:

Odmjerite vodu za jednu šalicu i ulijte je u džezvu. Dodajte jednu žličicu kave, brzo promiješajte i ostavite da se kuha – bez daljnjeg miješanja. Kada kava počne ključati, žlicom pažljivo pokupite pjenu i prebacite je u šalicu – ovaj korak vjerojatno svi preskačete. Džezvu vratite na štednjak i pričekajte da kava ponovno proključa. Ostatak kave ulijte u šalicu i uživajte u bogatom, autentičnom okusu, piše city magazine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare