Novi otrovni pauk dobio ime po poznatom glumcu

Magazin 01. pro 202306:37 0 komentara
Pexels

Britanski glumac Tom Hardy imao je mnogo uspješnih uloga u svojoj karijeri, osvojio više nagrada i dobro zaradio na svojem talentu. Sada, po prvi put u životu, dobio je čast koju ima vrlo malo ljudi: dobio je pauka nazvanog po njemu.

Hardy od 2018. glumi lik Venoma u Marvelovoj filmskoj franšizi, a nedavno je australski pauk dobio ime po njemu.

Nakon ekspedicije na Tasmaniju istraživači su objavili da su otkrili rod koji sliči Hardyjevom liku iz franšize. Pauk se zove Venomius Tomhardyi, a sliku možete pogledati ovdje.

Nazvali su rod Venomius i jedinu trenutnu vrstu Venomius tomhardyi, objavivši svoja otkrića u časopisu otvorenog pristupa Evolutionary Systematics, prenosi Best Life.

U časopisu objašnjavaju da je rod sličan tipičnim paucima koji uvijaju lišće i pletu kugle, kao što su Phonognatha Simon, 1894 ili Leviana Framenau & Kuntner, 2022, “zbog sličnog izduženog cilindričnog abdomena i boje”, napisali su, dodajući da je “međutim, genitalna morfologija novog roda vrlo različita.”

Dodali su da je Venomius tomhardyi pronađen u južnoj Australiji, “od Tasmanije do Zapadne Australije”, i da gradi kružnu, okomitu kuglastu mrežu. “Pauci se često skrivaju u svilom obloženim udubljenjima u granama drveća kada ih uznemiravaju tijekom dana”, pišu.

Razlog zašto su pauka nazvali po glumcu je taj što uzorak crnih mrlja na paukovom trbuhu podsjeća na lice lika Venoma iz Marvelovih stripova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!