N1 komentar: Kako će predstavnici manjina reagirati na Medvedovu izjavu o ZDS-u?

N1 Komentar 23. kol 202108:50 > 02. ruj 2021 11:37
Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu naše Ive Puljić Šego.

Danas je Dan sjećanja na sve žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

Hrvatska ima tradiciju i kulturu obilježavanja toga dana. Sukladno prihvaćanju Europskog parlamenta, prijedlog je prihvatio i Hrvatski sabor 2011. godine i od tada je taj datum 23. kolovoza i kod nas spomendan na žrtve svih totalitarnih režima. Običaj je da predstavnici Vlade obiđu spomen područja gdje su stradali ljudi od ustaškog, nacističkog, fašističkog i komunističkog režima, a ove godine su se predstavnici Vlade odlučili obići stratišta žrtava komunističkog režima.

U Jasenovcu danas nema nikog, a potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved je rekao da danas tamo neće ići i da se tamo ide kad je godišnjica.

Pitali smo ide li Vlada u onom smjeru da se mijenja Kazneni zakon i da se u potpunosti zabrani pozdrav Za dom spremni, ali čini mi se da je Medved rekao da su smjernice Vijeća za suočavanje s prošlošću sasvim jasne.

Bit će zanimljivo čuti i što će na to reći manjinski partneri u vladajućoj većini, budući da su se okupili oko inicijative Židovske općine, koja ide u smjeru da se taj pozdrav zabrani…

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar