Nakon punih 25 dana objavljeni rezultati izbora u RS, opet uz greške

Regija 27. lis 202221:15
Izvor: ELVIS BARUKCIC / AFP

U Bosni i Hercegovini punih 25 dana nakon izbora Središnje izborno povjerenstvo objavilo je rezultate o izborima za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske. I opet uz pogreške.

Za predsjednika tog bh. entiteta ipak je na kraju izabran Milorad Dodik koji je nakon dodatnog prebrojavanja glasova dobio 47 posto, dok je oporbena kandidatkinja Jelena Trivić dobila oko 43 posto ili 26 tisuća glasova manje. Ona je izjavila da ne priznaje ovakve rezultata, ocijenila je da je posrijedi izborna krađa te najavila nastavak borbe.

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda Bošnjaka je Ćamil Duraković.

Izborno povjerenstvo objavilo je da je potpredsjednik iz reda Hrvata nezavisni Ivan Begić, da bi pola sata kasnije poslalo priopćenje da je to ipak kandidat Hrvatskog narodnog sabora Davor Pranjić. Begić također tvrdi da je pokraden i najavljuje žalbu.

Evo kako je tu pogrešku za N1 pojasnio predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

“CIK nije tu da procjenjuje rezultate pojedinih kandidata, to je tako kako je. Mi kontroliramo i nadziremo izborni proces. Apsolutno smo nezadovoljni radom biračkih odbora i gradskih komisija”, rekao je među ostalim predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović, a cijelo objašnjenje pogledajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar