Osam ponajboljih svjetskih boraca sudjeluje na 29. Croatia kupu u karateu

Ostali sportovi 27. svi 202317:11 0 komentara
Ivan Kvesić
Alexander NEMENOV / AFP / Ilustracija

Osam ponajboljih svjetskih boraca u apsolutnoj kategoriji sudjeluju u subotu u Zagrebu na 29. Croatia kupu u karateu. Hrvatski su aduti na tom prestižnom sportskom natjecanju su naši proslavljeni reprezentativci Anđelo i Ivan Kvesić.

Natjecanje počinje u subotu kad će se u “Nippon cupu” u katama i borbama natjecati kadeti, juniori i mlađi seniori. Prestižni međunarodni “Super 8” turnir na rasporedu je od 19 sati u dvorani Trnsko. Po “round robin” sustavom (svatko sa svakim) borit će se osam ponajboljih svjetskih boraca u apsolutnoj kategoriji. Borci su raspoređeni u Crvenu skupinu i Plavu skupinu. U Crvenoj uz nositelja Anđela Kvesića sudjeluju još Srbin Vladimir Brezančić, Crnogorac Nikola Malović i Slovak Maros Janovčik.

U Plavoj skupini uz Ivana Kvesića su i Ukrajinac Rizvan Talibov, Mađar Yves Tadissi te predstavnik Bosne i Hercegovine Anes Bostandžić.

Na konferenciji za novinare, organizatori su predstavili i nagradni fond: ukupni pobjednik uz trofej osvaja i novčanu nagradu od 3.000 eura, drugoplasirani 1.500, a trećeplasirani 500 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.