Američki ratni brod napadnut na Bliskom istoku! Krivci su se sami javili

Svijet 03. pro 202322:00 0 komentara
AFP

Pentagon je priopćio da je upoznat s izvješćima o napadima na američki ratni brod i trgovačke brodove u Crvenom moru, dok su jemenski Hutiji preuzeli odgovornost za napade dronovima i projektilima na izraelske brodove u tom području.

“Upoznati smo s izvješćima o napadima na USS Carney i trgovačke brodove u Crvenom moru i objavit ćemo informacije kad budu dostupne”, rekao je Pentagon.

Pokret jemenskih Hutija rekao je da je njihova mornarnica napala dva izraelska broda, Unity Explorer i Number 9, s naoružanim dronom i mornaričkim projektilom. Glasnogovornik vojske militanata rekao je da su dva broda naciljana nakon što su se oglušila na upozorenja, iako nije pojašnjeno.

U televizijskom obraćanju glasnogovornik je rekao da su napadi odgovor na zahtjeve jemenskog naroda i poziva islamskog svijeta da se zauzmu za palestinski narod. Glasnogovornik izraelske vojske kontraadmiral Daniel Hagari rekao je da dva broda za koje jemenski Hutiji tvrde da su ih napali u Crvenom moru u nedjelju nemaju nikakve veze s državom Izrael.

Do napada je došlo nakon niza drugih napada u bliskoistočnim vodama otkad je izbio rat između Izraela i palestinske militantne skupine Hamas 7. listopada.

Hutiji, saveznici Irana, prošli su mjesec oteli teretni brod koji se povezuje s Izraelom. Skupina koja kontrolira većinu jemenske crvenomorske obale, ranije je ispaljivala balističke projektile te ciljala Izrael naoružanim dronovima, obećavši napade na još izraelskih brodova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!