CNN otpustio troje zaposlenika jer su na posao došli necijepljeni

Biznis 06. kol 202110:21 > 10:25 1 komentar
Mike Coppola / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Televizijska kuća CNN izvijestila je u četvrtak da je otpustila tri zaposlenika koji su prekršili sigurnosne protokole o koronavirusu i otišli u ured necijepljeni. To je jedan od prvih poznatih primjera veće američke korporacija koja je otpustila radnike zbog ignoriranja pravila o obaveznom cijepljenju.

CNN je još ove godine poručio zaposlenicima da će se morati cijepiti protiv koronavirusa kako bi se vratili u svoje američke urede, a od zaposlenika nisu tražili potvrde o cijepljenju već su se pouzdali u poštenje, javlja The New York Times.

“Tijekom prošlog tjedna upozoreni smo da su tri zaposlenika koja su dolazila u ured necijepljenja. Svo troje je dobilo otkaz”, napisao je čelnik CNN-a Jeff Zucker u internom dopisu u čijem je posjedu i New York Times.

Zucker nije otkrio gdje su zaposlenici radili, na kojim su pozicijama bili ili kako je otkriveno da nisu cijepljeni. CNN je odbio komentirati detalje dopisa.

“Očekujemo da će u narednim tjednima pokazivanje potvrda o cijepljenju postati obavezno”, dodao je.

Mnoge velike kompanije, uključujući Facebook i Google, poručile su da će tražiti svoje zaposlenike da se cijepe kako bi se vratili u urede. Neke kompanije, uključujući The Washington Post, otišle su korak dalje i cijepljenje uvjetuju daljnjim zaposlenjem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.